НАЙТИ ОТВЕТ ЗАДАТЬ СВОЙ ВОПРОС

Духовная жизнь

Покаяние

На вопрос отвечает представитель сайта «Татарстанская митрополия»

Спрашивает: Анна

скажите пожалуйста,если с мужем обвенчаны,и он изменил 1 раз,то это значит что брак разорван?не считается благословенным,а если покаялся?и что нужно сделать чтобы мужа вытащить ,оградить от плохих не верущих грешников чтобы он сам не хотел с ними общаться,есть ли какая нибудь сильная молитва.спасибо ,низкий вам поклон

Христос Воскресе!

Уважаемая Анна!

В Священном Писании сказано: расторгать брак можно при наличии измены с одной стороны (Мф.5,32), то есть если есть грех прелюбодеяния. Если жена или муж изменили, а потом покаялись, осознали свою вину, то возможно прощение. Если жена простит изменившего ей мужа, то брак между ними снова будет иметь силу. А если она его не примет, то она в своем решении тоже не согрешит. Но тогда она должна оставаться безбрачной до смерти мужа.

Молитвенно и с верою взывают в надежде обрести в браке счастье к апостолу Симону Зилоту. По преданию греческой церкви, Симон и был женихом на галилейском браке.

Молитва

апостолу Симону Зилоту

Святый славный и всехвальный апостоле Христов Симоне, сподобивыйся прията в дом твой в Кане Галилейстей Господа нашего Иисуса Христа и Его Пречистую Матерь, Владычицу нашу Богородицу, и очевидцем быти преславнаго чудесе Христова, на браце твоем явленного, претворения воды в вино! Молим тя с верою и любовию: умоли Христа Господа претворить души наша из грехолюбивых в боголюбивыя; сохрани и соблюди нас молитвами твоими от искушений диавольских и падений греховных и испроси нам свыше помощь во время уныния и беспомощия нашего, да не преткнемся о камень соблазна, но неуклонно шествуем спасительным путем заповедей Христовых, дондеже достигнем обителей райских, идеже ты ныне водворяешися и веселишися. Ей, апостоле Спасов! Не посрами нас, крепце на тя уповающих, но буди нам помощник и покровитель во всем житии нашем и помози нам благочестно и богоугодно житие сие временное скончати, благую и мирную христианскую кончину получити и добраго ответа сподобитися на Страшнем Суде Христове, да избежавше мытарств воздушных и власти лютаго миродержца, унаследуем Царство Небесное и прославим великолепое Имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

Покровителем благочестивых семейств считается Архангел Варахиил. За покровительством в браке поэтому и обращаются к Архангелу Варахиилу и Небесным Чинам Бесплотньм.

Молитвословие Небесным Бесплотным Чинам

Тропарь

Небесных воинств Архистратизи, молим вас присно мы недостойнии, да вашими молитвами оградите нас кровом крил невещественныя вашея славы, сохраняюще нас припадающих прилежно и вопиющих: от бед избавите нас, яко чиноначальницы вышних сил.

Кондак

Архистратизи Божий, служителие Божественныя славы. Ангелов начальницы и человеков наставницы, полезное нам просите и велию милость, яко Безплотных Архистратизи.

Вступающим в брак можно молитвенно обращаться к святым мученикам Хрисанфу и Дарии. Святые мученики Хрисанф и Дария прежде брака своего согласились между собой с помощью Божией вести жизнь святую, вполне преданную Богу.

Молитва мученику (общая)

Тропарь

Мученик Твой, Господи, Хрисанф во страдании своем венец прият нетленный от Тебе, Бога нашего; имеяй бо крепость Твою, мучителей низложи, сокруши и демонов немощный дерзости. Того молитвами спаси души наша.

Кондак

Звезда светлая явился еси непрелестная мирови, Солнца Христа возвещающи зарями твоими, страстотерпче (имярек), и прелесть погасил еси всю, нам же подаеши свет, моляся непрестанно о всех нас. 
 

Молитва мученице

(общая)

Тропарь

Агница Твоя, Иисусе, Дария, зовет велиим гласом: Тебе, Женише мой, люблю, и Тебе ищущи страдальчествую и сраспинаюся и спогребаюся крещению Твоему, и стражду Тебе ради, яко да царствую в Тебе, и умираю за Тя, да и живу с Тобою; но яко жертву непорочную приими мя, с любовию пожершуюся Тебе. Тоя молитвами, яко Милостив, спаси души наша.

Кондак

Храм твой всечестный яко цельбу душевную обретше, вей вернии велегласно вопием ти: дево мученице Дария великоименитая, Христа Бога моли непрестанно о всех нас.

Прося о помощи можно также обращаться с моливой к благоверным князю Петру и княгине Февронии.

Молитва

благоверным Петру и Февронии

О, велиции угодницы Божий и предивнии чудотворцы, благовернии княже Петре и княгине Февроние, града Мурома предстателие и хранителие, и о всех нас усерднии ко Господу молитвенницы! К вам прибегаем и вам с упованием крепким молимся: вознесите о нас грешных, святыя молитвы ваша ко Господу Богу, и испросите у благости Его вся благопотребная душам и телесем нашим: веру праву, надежду благу, любовь нелицемерну, благочестие непоколебимо, в добрых делех преуспеяние, мира умирение, земли плодоносие, воздуха благорастворение, телесем здравие и душам спасение. Исходатайствуйте у Царя Небеснаго Церкви Святей и всей державе Российстей мир, тишину и благоустроение, и всем нам житие благополучное и добрую христианскую кончину. Оградите отечество наше и вся грады Российския от всякаго зла; и вся правоверныя люди, к вам приходящия и святым мощем вашим поклоняющиеся, осените благодатным действом богоприятных молитв ваших, и вся прошения их во благо исполните. Ей, чудотворцы святии! Не презрите молитв наших, со умилением вам днесь возносимых, но будите о нас приснии предстателие ко Господу, и сподобите нас помощию вашею спасение вечное улучити и Царствие Небесное унаследовати: да славословим неизреченное человеколюбие Отца и Сына и Святаго Духа, в Троице поклоняемаго Бога, во веки веков. Аминь.

Этот ответ просмотрели 2032 раз.