НАЙТИ ОТВЕТ ЗАДАТЬ СВОЙ ВОПРОС

Еще не рассортированные по разделам вопросы

Еще не рассортированные по разделам вопросы

На вопрос отвечает представитель сайта «Татарстанская митрополия»
13.08.2013

Спрашивает: Ольга

Скажите, пожалуйста, какому святому молиться о даровании хорошей работы.
15.08.2013

Уважаемая Ольга!

О всякой семейной бытовой нужде: устройство на работу, на службу, помощь в замужестве, покровительство в судебных делах... Огромное число случаев благодатной помощи в подобных обстоятельствах мы находим при обращении к святой блаженной Ксении Петербургской.

Молитва
ко святой блаженной Ксении Петербургской

     О, святая блаженная Ксение! Услыши нас, молящихся тебе и призывающих в помощь скорое предстательство твое. Поминай нас у престола Вседержителева и не престай молися о нас ко Христу Богу. Не презри моления нашего и не остави нас, к тебе прибегающих, но руководи нас к небесному отечеству дарованною тебе от Бога силою: укрепи нашу немощь, огради нас от грехопадений, возгрей в нас святую любовь ко Господу и ревность о спасении нашем подаждь нам и направи стопы наша к деланию заповедей Христовых. Тем же смиренно просим тебя, блаженная Ксение, испроси нам молитвами твоими прощение грехов, исправление жития нашего, от болезней и всяких недугов исцеление, от наветов и козней диавольских избавление, паче же спасение душам нашим подаждь и небесных благ восприятия сподоби благодатью и человеколюбием Пресвятыя Троицы, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

Также о помощи в нужде обращаются к святителю Димитрию, митрополиту Ростовскому.
 

Молитва
святителю Димитрию Ростовскому

     О, всеблаженне святителю Димитрие, великий угодниче Христов, Златоусте Российский, услыши нас грешных, молящихся тебе, и принеси молитву нашу к милостивому и Человеколюбцу Богу, Ему же ты ныне в радости святых и с лики Ангел предстоиши. Умоли Его благоутробие, да не осудит нас по беззакониям нашим, но да сотворит с нами по милости Своей; испроси нам у Христа Бога нашего мирное и безмятежное житие, здравие душевное и телесное, земли благоплодие и во всем всякое изобилие и благоденствие, и да не во зло обратим блага, даруемая нам от щедраго Бога, но во славу Его и в прославление твоего заступления. Даруй нам богоугодно прейти поприще временныя жизни: избави нас от воздушных мытарств и настави на путь, ведущий в селения праведных, идеже празднующих глас непрестанный, зрящий Божия Лица неизреченную доброту: Церковь Святую от ересей и расколов сохрани, верных укрепи, заблуждающих обрати и всем даруй вся, яже ко спасению и славе Божией подобающая. Отечество твое сохрани от врагов ненаветно. И подаждь нам всем твое архипастырское святое благословение, да оным осеняеми, избавимся от козней лукаваго, избегнем всякия беды и напасти. Услыши моление наше, отче Димитрие, и моли непрестанно о нас Всесильнаго Бога, славимаго и поклоняемаго в Триех Ипостасех, Ему же подобает всякая слава, честь и держава во веки веков. Аминь.

 

Этот ответ просмотрели 1580 раз.